Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

КАК ДА ПРОМЕНИМ НАЧИНА, ПО КОЙТО НИ ВЪЗПРИЕМАТ?

Още от най-ранна възраст човек започва да гради характера си, да развива способностите и интелекта си, да си създава определени нагласи и убеждения за света.
Този образ се налага и става наша характеристика – като втора природа, която оказва силно влияние върху всички сфери на живота ни – в работата, в любовните връзки, постигането на успех.
Качествата на личността се създават в резултат на наши преживявания, под влияние на средата, възпитанието и самовъзпитанието. Но макар да изглеждат устойчиви, те не са постоянна величина и могат да се променят.
Има много начини за промяна и създаване на по-успешен образ, за развиване на силните черти от характера, за развиване на самоувереност и по-добро самочувствие, на воля и вяра в себе си.
По пътя на промяната обаче, освен нашите стари убеждения, нагласи и бариери, има още нещо, което сякаш ни дърпа назад и с което трябва да се справим – това е начинът, по който все още ни възприемат и определят другите.
Разбира се, в основата на начина, по който ни възприемат другите стои начинът, по който се възприемаме самите ние.
Ако не сте доволни от образа, който околните са си изградили за вас, може би сте си задавали въпроса:
Какво можем да направим, за да променим начина, по който ни възприемат и по който се държат към нас? Как може да си изградим нов, по-успешен имидж?
Ето някои основни неща, които ще ви помогнат да преодолеете това препятствие:☀️⭐🌻
* Помнете, че трябва да насочите усилията си не към това да накарате другите да променят представата си за вас, а към това вие самите да промените представата за себе си.
* Не се опитвайте с някакви заучени трикове и манипулации да ги накарате да ви харесват и да си съставят мнение за вас, каквото бихте искали.
* Истината е че не може да контролирате мнението на хората за вас. Единственото, върху което имате контрол, е вашето отношение към себе си и вярата ви във вас.
* Не чакайте другите да започнат да се държат по нов начин с вас, за да се отпуснете и да повярвате в себе си.
* Не се опитвайте да се доказвате и да убеждавате хората, че вече сте различен.
Често се случва човек да демонстрира прекалена самоувереност или да премине в другата крайност на това, което е бил, за да прикрие слабостта си. Не е нужно да афиширате и да доказвате че сте се променили. Правете малки стъпки.
* Имайте търпение.
Не бързайте и не насилвайте нещата. Не се отказвайте, ако околните продължават да се държат към вас по стария начин. Приемете го като като предизвикателство, с което трябва да се справите по пътя на промяната.
И нещо много важно, постъпвайте така, както се чувствате комфортно и както ви подсказва вътрешният ви глас.
Total Page Visits: 787 - Today Page Visits: 3

Add Comment