Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ПРИ ЗДРАВОСЛОВНИТЕ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ ВРАТИТЕ И ПРОЗОРЦИТЕ СА ШИРОКО ОТВОРЕНИ

Животът решава кой да се появи до теб, но твой е изборът кой да остане, кого да допуснеш до себе си…
Казано с други думи, обграждайте се с хора, които ви правят по-добри, и се освободете от тези, които ви дърпат надолу.⭐🌺☀️
Ето как да разберете кои са хората от втората група:
* Имат време за вас, само когато им е скучно
Не си губете времето с някой, който иска да е с вас, само когато на него му е удобно. Не е нужно да принуждавате някого да прави място за вас в живота си. Ако наистина го е грижа, сам ще го направи.
Да бъдеш във връзка с човек, който те подценява, не е вярност, а глупост. Никога не се молете за нечие внимание. Помнете колко струвате и ако трябва, си тръгнете.
* Използват това, което сте им споделили, срещу вас
Тези хора не могат да приемат, че вие израствате и вървите напред и използват вашето минало, за да ви дръпнат обратно. Не се примирявайте с такова отношение. Просто го отминете и продължете нататък.
Да се държиш за миналото, което не можеш да промениш, е загуба на енергия и по никакъв начин не ти помага да създадеш едно по-добро настояще.
* Чувствате се като в капан
При здравословните взаимоотношения вратите и прозорците са широко отворени. Това е свободата, при която връзката ви с даден човек процъфтява.
Знаете, че можете да си тръгнете по всяко време, но избирате да останете, защото точно това е мястото, където искате да бъдете.
Но ако някой е затворил всички врати и прозорци в опит да ви задържи на всяка цена, без самите вие да го искате, време е да намерите сили да разбиете с шут вратата.
* Омаловажават мечтите и уменията ви
Ако позволявате на други хора да определят мечтите ви и да оценяват способностите ви, вие им давате властта да ви спират.
Животът е пътуване с отворен край и това, което постигате, зависи от това какво очаквате да постигнете и какво правите, за да го постигнете.
Затова не се притеснявайте от мнението на околните. Живейте своята истина.
* Лъгали са ви повече от веднъж
Любовта не е просто страст и романтика между двама души. Тя е връзка между приятели, между семейство. Ако някой ви лъже, значи не уважава връзката си с вас.
Ако позволите на хроничен лъжец да остане в живота ви и продължавате да му давате възможност да се промени, значи имате много общо с него – и двамата заблуждавате и не уважавате… именно вас!
Не забравяйте и следното: тези, които не ви казват истината, а това, което искате да чуете, го правят, за да им е добре на тях, не на вас. Не се залъгвaйте с противното!
* Прехвърлят негативизма си върху вас
Негативните хора обикновено се държат така с всички, не само с вас. Поведението им е проекция на тяхната собствена реалност.
Дори да ви кажат нещо негативно, което, на пръв поглед, засяга конкретно вас, имайте предвид, че то всъщност няма нищо общо с вас!
Не позволявайте техните думи и действия да се загнездят в ума и сърцето ви. Повтаряйте си, че нищо от това няма връзка с вас.
Когато се отдалечите от негативните хора, ще видите как започват да ви се случват позитивни неща. Това не значи, че ги мразите, а че просто уважавате себе си.
* Завиждат ви
Всъщност, когато някой ви завижда, това не показва колко много ви се възхищава, а колко не харесва себе си.
Ако можете, помогнете на този човек да повдигне духа си, но внимавайте накрая вие да не се окажете потиснати. Защото понякога на тези хора просто не може да им се помогне.
Разбитите парченца в тях трябва да бъдат поправени от самите тях. Щастието, все пак, е работата, която се върши вътре в самия теб.
* Провокират ви да съдите и мразите
Истина е това, което казват: че идеални хора няма и че никой не стои по-долу от останалите.
* Искат да ви променят
Прекарвайте време с хора, които ви виждат такива, каквито сте, а не каквито си мислят, че сте. А най-много време прекарвайте с тези, които наистина знаят всичко за вас и въпреки това ви обичат и уважават.
Ако някой иска от вас да бъдете нещо, различно от себе си, дайте заден ход. По-добре да прекратите взаимоотношения като тези, отколкото да се налага да играете и да преструвате на някой друг.
По-лесно е да запълните празното място в живота си, където е бил някой друг, отколкото да запълните празното място в себе си, където някога сте били истинските вие… 🥰☀️🌺⭐🌻

 

Total Page Visits: 361 - Today Page Visits: 1

Add Comment